Trailer Sailer

"PURJEHDUS HALKI SUOMEN" -projekti

Traileripurrella Hangosta Jäämerelle

Juhani Kokko on eläkeläinen, joka on toiminut liike-elämän palveluksessa ja yrittäjänä, pyörittäen muun muassa omaa venealan liikettä. Rakkaus veneisiin ja vesielementtiin on vienyt miestä muutenkin; nyt se vei venenikkarin huimalle seikkailulle halki Suomen kesällä 2015.

"Lullaby" on 5.7 pitkä nostokölipurjevene, jonka Juhani Kokko on itse suunnitellut. Veneen hän rakensi Loviisan Kuggomissa vuosina 2010 - 2013.

Lähtökohtana on ollut koko ajan veneilyn ekologisuus, luontoarvot ja hiljaisuus. Toisaalta traileripurjehdus mahdollistaa tutustumisen paikkoihin, joihin purjehtien ei muuten ole pääsyä. Tärkeätä on voida liikkua tuottamatta häiriötä itselle tai muille - purjehtien tai jopa soutamalla!

"Purjehdus" halki Suomen -reitti kulki noin 20:n etapin kautta. Kaikilla pysähdyspaikoilla pyrittiin purjehtimaan tai soutamaan. Lisäksi venettä esiteltiin julkisilla paikoilla ja osallistuttiin kesätapahtumiin matkan varrella.

Kuvia matkan varrelta voit katsoa galleriassa.

Projekti jatkuu edelleen – venettä parannellaan, tehdään piirustuksia, suunnitteilla myös kirja sekä Lullaby- aiheisia tuotteita. Joitakin on jo saatavilla, esimerkiksi kuvatekstiilejä ja muita kuvatuotteita sekä 3D-tulostettu piirrokseen pohjautuva Lullaby-merkki usealla materiaalivaihtoehdolla, käytettäväksi esimerkiksi solmio- tai rintaneulana tai vaikka laukun koristeena.Lullaby on kompaktin kokoinen purjevene joka kulkee kätevästi trailerilla – matalan kölin ansiosta painopiste on turvallisesti alhaalla eikä kokonaisuus vaadi paljoa tilaa. Venettä voi myös soutaa. Purjehdimme kesällä 2015 Suomen päästä päähän (katso reittikartta), pidä silmällä tapahtumia ja päivityksiä tällä sivulla jos kiinnostaisi tutustua veneeseen lähemmin.


Juhani Kokko
Kuninkaankaarre 2 B 3
07700 Koskenkylä

0400 844 294
www.lullabyboat.fi
juhani.kokko@lullabyboat.fi


Kilpailulista.fi Voita mahtavia palkintoja

sponsors